HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
children
Joodse kinderboeken, archeologie en Israel
sluiten

Nieuwe avonturenserie voor kinderen van 8 tot 12 jaar.

Actie en avontuur tegen de achtergrond van het Oude Israel!

Jennifer Peersmann werkte jarenlang als archeologe in Israel en weet als geen ander waarover ze schrijft. In haar boeken combineert ze haar archeologische kennis met een spannend verhaal waarin mysteries worden ontrafeld, geheimen worden onthuld en raadsels worden opgelost. Op haar website www.jenniferpeersmann.nl kan je ook veel informatie vinden over Israel en Jeruzalem

De schat van Sion
De schat van Sion is een spannende historische jeugdroman waarin twee kinderen op zoek gaan naar een geheime schat in de donkere tunnels van Jeruzalem. Het verhaal is gebaseerd op echte archeologische vondsten en actuele opgravingen in de Stad van David (Jeruzalem).

Het geheim van de gouden ster
In het tweede boek Het geheim van de gouden ster zoeken de kinderen een schat in de kelder van het paleis van koning David en raken ze verdwaald in woestijnachtige heuvels rond Jeruzalem. Het verhaal is gebaseerd op oude joodse legendes over de ster van David. Over eenheid en jaloezie, over licht en donker, samenwerken en over kinderen die groot worden.

Indiana Jones presentatie
Jennifer Peersmann vertelt in deze spannende presentatie over de achtergrond van haar boeken en introduceert bij de kinderen de archeologie van Israel. Op een unieke manier worden kinderen enthousiast gemaakt voor geschiedenis, Israel en lezen. Gedurende 40 minuten is er een powerpoint presentatie, voorlezen, muziek, filmpjes en uitleg over archeologische vondsten. De kinderen luisteren naar verhalen over de schat van Jeruzalem, de stad van David, Indiana Jones, ridders, de heilige graal en zelfs de leeuwen in het koningshuis.

Workshop archeologie van Israel
De schrijfster komt binnen, verkleed als archeologe, en neemt een schatkist vol geheimen mee. In de schatkist zitten echte vondsten uit het oude Israël, zoals scherven van potten, vuursteen, olielampjes, een ramshoorn, archeologische werktuigen en nog veel meer geheimzinnige dingen. De kinderen mogen zelf de spullen aanraken, ze leren archeologische vondsten bestuderen, scherven en vuursteen tekenen en op een ramshoorn blazen.

Workshop en presentatie kunnen ook samen worden geboekt.

Leuk voor scholen, bibliotheken en boekhandels.

Boekingen via www.jenniferpeersmann.nl

Jennifer Peersmann.


.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
.
.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
[www.autorenaissance.nl].
.
.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.