oproep
OPROEP van rabbi Issachar Tal: RED DE BIJEN, NU HET NOG KAN!!
sluiten

Belangrijk nieuws!! Europese leiders kunnen in 48 uur stappen zetten in een verbod op bijendodende pesticiden. Stuur dit naar iedereen -- laten wij een 2-miljoen sterke zwerm creëren en ons geluid laten horen voordat zij bijeenkomen!

Beste vrienden,
Wereldwijd is er een grote bijensterfte en volgens Europa's voedselwaakhond zijn specifieke pesticiden een onderdeel van dit probleem. Wij hebben 48 uur voordat er belangrijke bijeenkomsten plaatsvinden ‑ laten wij een zwerm van 2 miljoen mensen creëren en de bijen redden. Klik om actie te ondernemen:

In alle stilte sterven er miljarden bijen, waardoor onze gewassen en voedsel in gevaar komen. Binnen 48 uur kan de Europese Unie de meest giftige pesticiden in de ban doen en de weg vrijmaken voor een wereldwijd verbod dat de bijen voor uitsterven behoedt.

Vier Europese landen hebben een verbod op deze giftige stoffen ingesteld en sommige bijenpopulaties laten alweer een goed herstel zien. Enkele dagen geleden meldde de Europese voedselveiligheid waakhond voor het eerst dat specifieke pesticiden dodelijk zijn voor bijen. Nu roepen juridische experts en Europese politici om een acuut verbod. Maar Bayer en andere grote pesticideproducenten doen er alles aan om op de markt te blijven. Als wij een zwerm van publieke verontwaardiging creëren, dan kunnen wij de Europese Commissie bewegen milieu en gezondheid zwaarder te laten wegen dan de winst van enkele bedrijven.

Wij weten dat onze stem telt! Vorig jaar zorgde een petitie met meer dan 1,2 miljoen ondertekenaars voor de openstelling van het formele consultatieproces over pesticiden in Amerika. Als wij nu het aantal van 2 miljoen bereiken, dan kunnen wij de EU ertoe bewegen om deze giffen te verbieden en de weg vrij te maken voor een wereldwijd verbod. Teken deze petitie en stuur deze naar iedereen door ‑ Avaaz en Europarlementariërs zullen de boodschap doorgeven aan het begin van de belangrijke bijeenkomsten deze week in Brussel:

http://www.avaaz.org/nl/hours_to_save_the_bees/?bXqeVab&v=21453

Bijen maken niet alleen honing, zij zijn cruciaal voor het leven op aarde. Elk jaar bestuiven zij 90% van alle planten en gewassen. Hun waarde wordt geschat op $40 miljard en bijen nemen in vele landen meer dan één derde van de voedselvoorziening voor hun rekening. Zonder onmiddellijke actie voor de bijen zal veel fruit, groente en noten uit de schappen verdwijnen.

We zien in recente jaren een sterke en verontrustende daling in de bijenpopulaties ‑ sommige bijensoorten zijn al uitgestorven en van andere soorten in de VS is er nog maar 4% over. Wetenschappers zoeken al jaren naar de oorzaak. Nu heeft het Europese Voedselveiligheid Agentschap verklaard dat giftige chemicaliën, genaamd neonicotinoïden pesticiden, mogelijk de oorzaak zijn voor de grote bijensterfte. Frankrijk, Italië, Slovenië en zelfs Duitsland, waar producent Bayer is gevestigd, hebben een verbod voor deze pesticiden ingesteld. Maar Bayer blijft het gif exporteren over de grenzen heen.

De kwestie komt nu tot een climax. Europarlementariërs vergroten de druk op de Europese Commissie en regeringen om een nieuwe wet met een verbod op deze dodelijke pesticiden in te voeren. Wij kunnen hen de nodige publieke steun geven om tegenwicht te bieden aan de machtige pesticidelobby. Teken de petitie aan Europese leiders en stuur daarna deze e-mail door via avaaz: save the bees

De wonderen en vitale elementen van onze aarde worden van alle kanten bedreigd. De Avaaz gemeenschap is al vaker bijeengekomen om deze te beschermen. Het weerhouden van de Internationale Walvis Commissie om de jacht op deze dieren goed te keuren, tot het redden van bijen, de kleine dieren waar onze wereld zo afhankelijk van is, wij komen samen en vechten voor de wereld die wij willen.

Met hoop,
Luis, Ari, Alice, Iain, Ricken, David, Alaphia en het Avaaz team

MEER INFORMATIE
Pesticiden schadelijk voor bijen (MO magazine)
http://www.mo.be/artikel/pesticiden-schadelijk-voor-bijen

Nederland eist Europees verbod op gif dat bijensterfte veroorzaakt (duurzaam nieuws): bijensterfte

(In het Engels)
Pesticiden vormen een bedreiging voor bijen(European Voice)
http://www.europeanvoice.com/article/2013/january/pesticides-pose-danger-to-bees/76158.aspx

'Gewaspesticiden doden onze bijen' ‑ zegt Europarlementariër (Public Service Europe)
http://www.publicserviceeurope.com/article/3007/crop-pesticides-are-killing-our-bees-says-mep#ixzz2JGICse6a

Doodsklok voor zenuwgaspesticiden in beweiging om bijen te redden (Independent)
http://www.independent.co.uk/environment/nature/death-knell-for-nerve-agent-pesticides-in-move-to-save-bees-8454443.html

Geef Bijen een Kans! (The Greens European Free Alliance)
http://www.greens-efa.eu/give-bees-a-chance-9012.html

Studies wijzen naar Bayer voor bijensterfte (Christian Science Monitor)
http://www.csmonitor.com/Science/2012/0406/Studies-fault-Bayer-in-bee-die-off

Steun de Avaaz gemeenschap!
We worden volledig gefinancierd door donaties en ontvangen geen geld van regeringen of bedrijven. Ons toegewijde team zorgt er voor dat zelfs de kleinste bijdragen veel helpen:

Avaaz is een internationaal campagnenetwerk van 17 miljoen mensen dat wil bereiken dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 19 landen in 6 werelddelen en werkt in 14 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Dit bericht is verstuurd naar debibliotheek@planet.nl. Om je e-mailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kun je contact opnemen via dit formulier. Je kunt je uitschrijven door een e-mail te sturen naar unsubscribe@avaaz.org

Om contact met Avaaz op te nemen, stuur een bericht via www.avaaz.org/nl/contact of bel ons in de Verenigde Staten op 00 1 888 922 8229.


Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.

................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................

YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
[www.autorenaissance.nl]


Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com