wo II en daarna
Stolpersteine nieuwsbrief
sluiten

Stolpersteine in Emmen.
Op 1 november 2008 werd het comité Stolpersteine Emmen gevormd om ter nagedachtenis, aan alle in Emmen omgekomen Joden, z.g. Stolpersteine te leggen. Totaal gaat het om 138 stenen die tot eind 2013 gelegd zullen worden. In april 2011 werden de eerste stenen gelegd in het centrum van Emmen en in Roswinkel. Op 20 Juni 2012 zijn 41 stenen gelegd in Nieuw-Amsterdam/Veenoord en in april en oktober 2013 zullen de laatste stenen gelegd worden in Emmercompascuum en het centrum van Emmen .

Er worden in Emmen op 17 April a.s. Stolpersteine gelegd.
Ter herinnering daaraan worden in Emmen ook z.g. Stolpersteine gelegd. 5 x zullen deze stenen gelegd worden. 2 leggingen zijn er al geweest en op 17 april a.s. zullen opnieuw 35 stenen gelegd worden vnl in het centrum van Emmen maar ook in Emmercompascuum.

Emmen en de Joden.
In de gemeente Emmen zijn in de tweede oorlog door, of ten gevolge van het naziregime veel mensen om het leven gekomen door executies van, en confrontaties met verzetsmensen, door beschietingen en bombardementen van met name joods medeburgers. De Joodse gemeente die voor de 2e wereldoorlog nog bestond als een bloeiende gemeenschap, was na 1945 bijna geheel weggevaagd. 138 Joodse bewoners werden in de oorlog, voornamelijk in concentratie kampen vermoord. Dat zijn heel veel mensen op een joodse gemeenschap van rond de 220 mensen, die voor de 2e wereldoorlog in Emmen woonden.

Nieuwbrief
De organisatie die zich bezig houdt met het leggen van Stolpersteine geeft 4 x per jaar een ( gratis ) Nieuwsbrief uit. U kunt die nieuwsbrief opvragen via joopvanluit@home.nl met vermelding van nieuwsbrief Stolpersteine.

Joop van Luit


GRATIS animaties voor je e-mail door IncrediMail!
Klik hier! http://www.incredimail.com/english/email_client/?as=1................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................


[www.autorenaissance.nl]
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com

Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nlHeb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com