HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
science
Wat is bonding_psychotherapie?
sluiten

Wat is bonding-psychotherapie?

Bonding-psychotherapie is een vorm van groepspsychotherapie, ontwikkeld door de Joodse Amerikaan Daniel Casriel.
Door hem is de methode het "New Identity Process" genoemd.
Hij ging er vanuit dat iemand al vroeg in zijn leven, vaak voor hij/zij het spreken machtig is, een identiteit ontwikkelt die niet klopt. Boodschappen als "ik kan er beter niet zijn", "ik ben niet om van te houden" , "ik ben niet goed genoeg" etc. kunnen leiden tot een negatieve levenshouding die niet door een therapie met praten alleen kan veranderen.
Negatieve levenshoudingen kunnen iemand belemmeren om van het leven te genieten.
De methode werd ontwikkeld vanuit de ervaring dat via het uiten van emoties door schreeuwen in contact met andere leden van de groep, een katharsis werd bereikt maar ook een verandering van levenshouding en gedrag.
Een belangrijk aspect van de bonding-psychotherapie is het leren omgaan met intimiteit, het zich geestelijk en lichamelijk dicht bij de ander voelen.
De behoefte aan intimiteit rekent Casriel tot een van de primaire levensbehoeften.
Hoewel het doel is intimiteit te kunnen ervaren als iets dat plezier oproept, kunnen ook emoties als woede, angst en verdriet optreden wanneer een ander te dichtbij komt.
Ook kan een emotionele bevriezing optreden.
De bonding-psychotherapie is er op gericht vroegere traumatische ervaringen emotioneel te verwerken en negatieve levenshoudingen te veranderen, zodat er een gecorrigeerde "nieuwe" identiteit ontstaat, vrij van vroegere belemmeringen.

Tot slot: Hij was President van De American Psychoanalytic Association. Ook was hij een van de opichters van de eerste therapeutische gemeenschap voor drugverslaafden Daytop Village in New York. Later richtte hij zijn eigen therapeutische gemeenschap op waar met de door hem ontwikkelde bondingtherapie werd gewerkt.

Als eerste ontving hij kort voor zij overlijden in 1983 de Howard Mowrer Award van de World Federation of Therapeutic Comunities voor zijn baanbrekend werk.

Kijk voor meer informatie op Google: Danel Casriel.
www.bondingpsychotherapie.nl

Martien.


.
.
[www.autorenaissance.nl].
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.