goed doel
3 Een bijzondere Tikkun Olam Gambia Agricultural Project
sluiten

Resultaten van de afgelopen 4 jaar:
Het dak is geheel vernieuwd en regenbestendig,
Alle 3 moeders hebben hun middelen van bestaan uitgebouwd middels opleidng tot kledingmaaksters met aanschaf van een naaimachine.
De 6 kinderen doen het goed op school,
Er is een volleerde timmerman met zijn eigen goedlopend bedrijf,
Een afgestudeerde accountant alias kapper.
Een goed opgeleidde computer monteur
Alle basis behoeften lijken voorzien. Allen zijn redelijk gekleed en de moestuin naast het huis is uitgebreid en produceert goede kwaliteit. Het produceert tomaten, wortelen, cassave, kool, pompoenen, meloenen en greenleaf. Het fungeert tevens als proeftuin voor het tuin/landbouw project.
Bij de buren ziet men ook producten uit de maandelijkse doos. Ook zie je de lege oploskoffie en poedermelk potten terug in de keuken als voorraadpotten.
Buba en Erwin hebben sinds 2003 een gezamenlijk bankrekening waarop per 3 maanden een vast bedrag gestort wordt met als doel vooral het gezin maar ook het land/tuinbouw bedrijf te ondersteunen.
Er zijn vergevorderde plannen voor een uitbreiding van een tuinbouwbedrijf in het dorp Siffeo en Darshelama. Men wil ook een kippenhouderij beginnen.
Erwin en Leny hebben het land / tuinbouw bedrijf bezocht. Nu 2 akkers, in volle bedrijf ,dat uit moet groeien naar 8 met op elke akker een ecohuisje voor toeristen. De toeristen worden verwacht mee te werken met de vrouwen op het land , een soort kibboetz idee. Alle verdiensten gaan naar deze vrouwen die komen uit het dorp Siffeo en Darshelama nabij de grote marktstad Brikama.

De Financiele weg............:

Als mede initiatiefnemer van het Gambia Agricultural Project probeer ik
Financien bij elkaar te krijgen via de diverse Nederlandse fondsen t.b.v. het
Opstarten van dit unieke project. Er zullen uiteindelijk 450 mensen aan dit
Project een toekomst hebben.
Via het Fondsenboek en een bestand van het Ministerie van buitenlandse
Zaken afdeling Ontwikkelings samenwerking heb ik zo een 42 fondsen
Aangeschreven. Alle fondsen hebben tot nu toe mijn aanvraag tot enige financiele steun afgewezen . Ook die fondsen op een lijst die het Ministerie mij toestuurde die zij de financiele mogelijkheden geven dit soort initiatieven te steunen. Er zijn bijzonder veel regels, formulieren, administratieve muren, beperkingen, afstandelijkheden, doorverwijzingen , sterkte wensen bij andere fondsen etc. .
Ik loop hierin vast en verlies het vertrouwen in de Nederlandse bereidheid dit middelgrote initiatief uberhaupt een steun in de rug te geven.
Men is aldaar geregistreed als rechtspersoon en cooperatie,
Men is in het bezit van een bankrekening/ hebben een accountant ( broer Buba)
Er is een goed georganiseerd raamwerk t.a.v. de 2 dorpen / 2x 25 vrouwen.


SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com


Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.

[www.autorenaissance.nl]

................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com

YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!

Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com