goed idee
a.u.b. NU kiEzEn: 'van kwaden wille of oplossen?
sluiten

Mij realiserend dat mijn vrolijke visie inzake het oplossen van conflicten niet door iedereen gedeeld wordt ‑en ik begrijp niet waarom ‑ waag ik het er op.
Hopend dat dit korte stukje toch een verre horizon dichterbij kan brengen.
Anders gezegd in de woorden van Paul Coelho 'a miracle is a confirmation of what is possible'.

Het wil maar niet vlotten met het vinden van een oplossing voor de conflicten tussen Palestijnen en Israel=Israel en Palestijnen.
Onderliggende woede, frustratie, moedeloosheid, haat, teleurstelling, machteloosheid, onzekerheid, angst en ga zo maar door zijn hier een integraal onderdeel van en dat is niet meer dan menselijk.
Wel menselijk, maar een nadeel van het niet uitwerken voor jezelf van deze gevoelens is dat ze steeds heftiger worden en dat de tijd ook nog eens gaat tegenwerken.
Resultaat is dan uiteindelijk dat beide partijen alleen nog maar de kwade wil eraan overhouden in de vorm van vooroordelen en wantrouwen naar elkaar.
En niet alleen de twee belanghebbenden, ook iedereen die ernaar kijkt.

Maar.... problemen oplossen doe je toch samen?
Problemen oplossen begint bij de wens er daadwerkelijk samen uit te komen.
Er is geen probleem in de wereld dat opgelost kan worden met de instelling: 'ik wil hier beter uitkomen dan jij, ik wil krijgen'.
Problemen laten zich alleen oplossen als alle betrokkenen willen 'geven'.
Geven doe je met je hart.
Dus als alle partijen bereid zijn met hun hart te geven, grappig, dan krijg je vanzelf!

En nu?

Zolang we onze onderliggende emoties op elkaar blijven projecteren in de vorm van ‑'de ander deugt niet, ik wel'‑ gaat er van al die onderhandelingen niets terechtkomen.
Emoties projecteren en daadwerkelijk problemen praktisch oplossen zijn elkaars vijanden.
Laten we beginnen met vast te stellen dat we de boel eerst uit elkaar moeten trekken.
Emoties horen thuis in een veilige omgeving waar er begrip voor is.
De onderhandel‑tafel is dat bij uitstek niet. Daar gaat het om zoveel mogelijk binnen te halen i.p.v. zo veel mogelijk te geven.

Zolang dat onhandig gebabbel in het kader van vredesoverleg aan de gang blijft ‑ of erger, helemaal geen contact meer ‑ zullen frustraties en aanverwante woede alleen nog maar toenemen.
Boodschap is dus: hoe doe je dat, dat geven aan je aartsvijand?
Een goed begin is het woord 'sorry': ik bied mijn excuses aan voor wat ik jou heb aangedaan.

De eerste die hiermee begint is letterlijk een daalder waard.
Wanneer de tegenpartij het aan kan om dit te horen en tot zich door te laten dringen is er al een halve wereld gewonnen.
Er gaan dan andere hersengolven aan het werk en nemen de boel over.
Het hart dat zoveel jaren tot zwijgen was gebracht gaat weer kloppen en daar wordt iedereen inventief van.
Je gaat dan opeens bedenken dat je ook schadevergoeding, in welke vorm dan ook, kunt aanbieden.
Harten gaan smelten, emoties gaan voortaan bij de psycholoog verwerkt worden, praten aan de onderhandel‑tafel wordt een uitnodiging i.p.v. een verdedigingsgevecht.
Mooi zo, weg met de kwade wil die al meer dan teveel heeft getorpedeerd.
Ik vrees dat we het moeten hebben van de omstanders en dat zijn WIJ!
Politici worden uitgenodigd de omstanders te volgen

eeva18

Tot slot, een nog steeds niet verouderde uit de kast:
there is no way to Peace,
Peace is the way.
Mahatma Gandhi


Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com


SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com

[www.autorenaissance.nl]
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................

Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.


YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!