HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
in het zonnetje
nederlandse text interview met Rita Levi-Montalcini 2
sluiten

2
Dat was mijn grote droombeeld.
U heeft die droom waargemaakt..... door middel van de wetenschap.
⁃ En vandaag de Afrikaanse meisjes helpen om te gaan studeren. Wij vechten tegen ziekten, dat wel, maar alles kan verbeteren wanneer de onderdrukking van de vrouw stopt in islamitische landen.
⁃ Is religie een rem voor de cognitieve ontwikkeling? De ontwikkeling van kennis?
⁃ Ja, religie zet de vrouw opzij t.a.v. de man en buiten de ontwikkeling van kennis.
⁃ Is er een verschil tussen de hersenen van een man en die van een vrouw?
⁃ Alleen wat betreft de functies van de hersens in verbinding met de emoties die een werking hebben over het endocrien systeem. Maar wat de cognitieve functies betreft bestaat er geen verschil.
⁃ Waarom zijn er nog zo weinig wetenschappelijke vrouwen?
⁃ Nee, dat is niet waar! Verschillende wetenschappelijke ontdekkingen die aan mannen werden toegeschreven werden door hun zusters, dochters en hun echtgenoten ontdekt.
⁃ Is dat waar?
⁃ Vrouwelijke intelligentie werd niet herkend, niet gewaardeerd. Gelukkig zijn er vandaag de dag meer vrouwen dan mannen in het wetenschappelijk onderzoek. De erfgenamen van Hypatia.
⁃ De wijze Alexandrine van de 4e eeuw....
⁃ Tegenwoordig zullen wij niet meer vermoord worden op straat door hatelijke christelijke monniken zoals zij het werd. Er is verbetering gaande in de wereld.
⁃ Niemand heeft geprobeerd u te vermoorden...
⁃ In de fascistische tijd heeft Mussolini geprobeerd Hitler na te doen in de joodse vervolging... ik moest een tijd onderduiken. Maar ik ben niet gestopt met mijn onderzoeken, ik had een laboratorium in mijn slaapkamer.... en in die tijd heb ik de apoptose ontdekt, dat is de geprogrammeerde dood van de cellen.
⁃ Waarom is er bij de joden zo'n hoog procentuele norm van wetenschappers en van intelligentsia?
⁃ De uitsluiting heeft bij joden het intelligente werk gestimuleerd: men kan alles verbieden maar niet wat men denkt. Er zijn zeker meerdere Nobel-prijzen bij de joden.
⁃ Hoe legt u de nazistische waanzin uit?
⁃ Hitler en Mussolini beheersten het spreken tot de massa's en daar domineren altijd de emotionele hersens de neocorticale hersens. Zij konden de emoties manipuleren en niet het verstand.
⁃ Is het nog steeds zo vandaag de dag?
⁃ Waarom dacht u dat in de Verenigden Staten het creationisme in verschillende scholen wordt geleerd en niet de evolutieleer.
⁃ Ideologie is emotie, zij heeft geen verstand.
⁃ Verstand is de dochter van onvolmaaktheid. Bij de ongewervelden is alles geprogrammeerd: zij zijn perfect. Wij niet. En omdat wij niet perfect zijn maken wij een beroep op het verstand, op ethische waarden: onderscheid maken tussen goed en slecht is de hoogste graad van de darwinistische evolutie!
⁃ Ben u ooit getrouwd geweest, heeft u ooit een kind gehad?
⁃ Nee. Ik betrad de jungle van het zenuwstelsel. Ik raakte zo gefascineerd van zijn schoonheid dat ik besloot er al mijn tijd aan te besteden, al mijn leven.

3
- Zal het ons ooit lukken om Alzheimer, Parkinson en seniliteit te genezen ?

⁃ Genezen...? Het zal ons lukken al die ziekten te remmen, uit te stellen en te minimaliseren.
⁃ Wat is vandaag uw grootste droombeeld?
⁃ Dat het ons eens lukt om de maximaal cognitieve mogelijkheid van onze hersenen te gebruiken.
⁃ Wanneer kreeg u van uzelf een ander beeld dan dat van het lelijke eendje?
⁃ Tot nu toe ben ik me bewust van mijn grenzen.
⁃ Wat is het beste van uw leven?
⁃ Anderen helpen.
⁃ Wat zou u vandaag doen als u twintig was?
⁃ Precies wat ik nu doe: anderen helpen om zichzelf beter te helpen.
⁃ Merci.


SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
[www.autorenaissance.nl].
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
.