HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
travel
De heerlijkste latkes van jerusalem
sluiten

cafe KESETH
de heerlijkste latkes van jerusalem.

bij gina is het goed toeven.
binnen de muren van de oude stad van jerusalem, in de joodse wijk vlak naast de grote synagoge die al tijden gerestaureerd wordt, gaan de stoelen, bij de minste zonneschijn, ongeveer 10 maanden per jaar, 's-morgens het terras op.
uri de man van gina doet dit iedere dag.
ook hangt hij dan trouw het schilderij met 'coffee to go' op, dat ik hen in een opwelling uit arremoede een jaar geleden kado deed.
ik kon niet aanzien dat terwijl er binnen altijd mooie schilderijen te koop hangen, er buiten op de muur een armzalig kartonnetje opgeprikt was met coffee to go.

ondertussen staat gina, ook niet meer de jongste onder ons haar longen uit haar lijf te sandwichen, verse sla te snijden, bakken en espressotjes klaar te maken.
als ze even tijd heeft om uit haar donkere keuken achterin de zaak te komen, dan schuift ze bij je aan en begint je te vragen naar je leven.
zelf een dochter van poolse joden die na de oorlog naar australie zijn geemigreerd.
tot haar 19de in australie en daarna met uri de kibbutz in.
tenslotte samen deze tent begonnen en vanaf het moment dat ze haar kletsje komt maken ben je blij dat je haar ontmoet hebt.
de tent is kosher (milchtig) 'le mehadrin' en eenmaal genietend van haar verse voedsel onder de bomen, wil je daar wel voor altijd blijven.

open iedere dag tot 18 of 19 uur, behalve shabbes.
keshet.restaurant@gmail.com.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
[www.autorenaissance.nl].
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
.