HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
travel
kibboets Lotan
sluiten

Onlangs logeerde ik een paar dagen in Kibboets Lotan, gelegen in de Arava, zo'n vijftig kilometer ten Noorden van Elath. Daar streven een zestigtal gezinnen met kinderen van alle leeftijden ernaar om een liberaal Joodse levensstijl te verenigen met een liefdevolle behandeling van de omgeving. Zij doen hun uiterste best het landschap niet te vervuilen, zuinig te zijn met grondstoffen, vooral water, vruchtbare aarde te vervaardigen van keukenafval, en zonne-energie aan te wenden voor verlichting en voor het bakken van broden en taarten.
Dat nog niet alles lukt is in zekere zin een voordeel. Er is nog zoveel te doen. Er is nog zoveel ruimte voor nieuwe ideeen.
Huizen voor gasten, vrijwilligers en studenten in de ecologie worden gebouwd van woestijnzand, gemengd met stro en bestreken met olie nadat die in de keuken zijn diensten heeft bewezen.
Van sommige bouwerken zijn de zandmuren opgevuld met oude autobanden, plastic flessen, coka-cola blikjes en afgedragen schoenen. Alles wordt gebruikt, zelfs menselijke uitwerpselen. Daarbij wordt de wet zorgvuldig gerespecteerd, want compost die uit menselijk afval is ontstaan mag uitsluitend worden aangewend voor het kweken van bloemen. Door deze overvloed aan goede wil en creative ideeen wordt de woestijn niet alleen vruchtbaar gemaakt maar ook schoongehouden. Kan men zich iets mooiers indenken?
Wie meer wil weten, moet maar eens kijken op www.kibbutzlotan.com

hannahSASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
[www.autorenaissance.nl].
.
.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.