HalloJoods
reizen
heimisch eten, jerusalem
sluiten

rachmo, eethuis tel 02-6234595
ha eshkol 5,machane jehuda, jerusalem

heimisch eten

vlak om de hoek bij de machane jehuda ( de albert cuypmarkt van amsterdam, in jerusalem) maar dan overdekt is in de rechov ha eshkol 5, het piepkleine soort van doorloop eetcafe "rachma".
dit etablisement serveert simpel, doorgekookt, voedzaam en lekker eten.
het aparte hier is dat je bij binnenkomst aanschuift achteraan een lange rij "wachtenden voor u."
iedereen wacht trouw op zijn beurt, net zo lang tot je door schuifelt naar een klein loketje, een opening in de muur.
van daar uit word je bediend.
de mevrouw van dat hokje, oftewel de keuken met allerhande pannen weet je te bedienen, zoals ze dat waarschijnlijk de laatste 30 jaar al doet.
daarna met dienblad langs de primitieve kassa, betalen en kijken of er nog een tafel is om aan te schuiven.
ik had even een domme gedachte, terwijl ik daar zo stond te wachten: hebben deze mensen nou echt nog nooit van een nummerkaartjes-standaard gehoord, zo een die wij kennen van de bakker of op het postkantoor?
ik moet ze dat zometeen echt even aanraden.
gelukkig deed de maaltijd veel goed en bedacht ik nog net op tijd dat dit natuurlijk al 57 jaar zo gaat. een charme op zich.

openingstijden 8.30 tot 19.00 uur
op vrijdag van 8.30 tot 14.30 uur
deze tent bestaal al 57 jaar en jaar en ging van.ouders op dochter.
foto's van de generaties hangen groot aan de muur.
ze hebben ook nog een andere "rachma" in de rechov yoel salamon 25, tel 02-6240468 maar daar ben ik niet geweest.
voor diegenen onder ons die in israel nou eens geen zin hebben in falafel of humus of een soepterrine vol van de een of andere salade, een uitkomst.
en ik weet zeker dat je mij bij een volgend bezoek aan jerusalem hier weer kunt vinden.

eevaSASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
[www.autorenaissance.nl].
.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
.