HalloJoods
reizen
Sar_El
sluiten

Shalom,
mijn naam is Georgia Britto en ik ben 21 jaar oud. Ik ben net terug uit Israël waar ik voor 3 weken vrijwilligers werk heb gedaan via Sar-el. De stichting Sar-el is een organisatie die vrijwilligers uitzendt naar Israël die geplaatst worden op legerbases of ziekenhuizen.In de Sar-El programma's komen alle nationaliteiten en alle leeftijden voor. Zelf heb ik de afgelopen drie weken gewerkt op een legerbasis. Deze bases zijn gevestigd door heel Israël. Het werk dat je als vrijwilliger doet is bijv het inpakken van materialen, materialen sorteren, schoonmaken, kleding opvouwen, werken in de keuken.of meer gespecialiseerd werk.Dit is allemaal afhankelijk van op welke basis je wordt geplaatst. Het werk doe je samen met de soldaten. Zij zijn altijd erg dankbaar dat vrijwilligers komen om te helpen. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat zij zien dat er mensen zijn in de wereld die Israël willen steunen. De werkweek begint op zondag en eindigt op donderdagmiddag tussen 12 en 2. In het weekend ben je vrij om te gaan waar je wil. Je kan dan gebruik maken van zg soldaten- huizen, hier kun je overnachten voor weinig geld deze zijn gevestigd in verschillende plaatsen in Israël. Wil je geheel gratis overnachten dan kun je gebruik maken van Beith Oded deze kun je vinden op een plek in Israël. Het is ontzettend leuk dat je in het weekend dan vrijwilligers ontmoet van verschillende nationaliteiten die op andere bases werkzaam zijn.
Op de basis krijg je 3 keer per dag een maaltijd en slaap je op slaapzalen. Elke ochtend voor het ontbijt gaan de vrijwilligers samen met de soldaten vlag hijsen. Op sommige bases is het zelf zo dat het volkslied wordt gezongen tijdens het vlag hijsen. Ieder groep krijgt een zg madriga toegewezen. Deze madrigot, meisjes in de leeftijd van 18-20 jaar, verzorgen de groep en regelen alles wat nodig is. Ieder avond zijn er activiteiten om meer te leren over Israël.
1 keer per week vind er een excursie plaats, je gaat dan met de vrijwilligers en de madrigot ergens heen. Dit is altijd een verrassing. Op sommige bases is het mogelijk een ulpan te volgen. In de zomer komen er vanwege de warmte en de schoolvakanties veel jongeren. Het hele jaar door echter worden vrijwilligers door Sar-El geplaatst. Buiten de warmste periode zie je vaak de iets oudere mensen.
De mensen die hieraan deelnemen zijn joods of christen en delen allemaal dezelfde liefde voor Israël.
Ik raad iedereen aan deel te nemen aan dit programma. Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie die mij via de mail stellen. Of kijk op www.sar-el.nl

Lehietra'ot,
Georgia Britto
georgia.7@live.nl.


Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
[www.autorenaissance.nl].
.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
.
.
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.