mening
Harde noten werden gekraakt.
sluiten

Hierbij een levendige indruk van de Fact Finding About Israel and Palistinians georganiseerd door het CIJO en Argan op 8 februari 2011 door Lody v.d.Kamp, bestuurslid JMNA.
De jongeren hadden deze originele factfinding discussie al aangekondigd na het succesvolle evenement Chanoeka/Offerfeest op 9 dec. 2010 georganiseerd door het JMNA.
Nu het bestuur van het JMNA weer volledig is zullen er nog vaker van dit soort evenementen het licht zien. Zodra de taken in het vernieuwde bestuur duidelijk zijn zal men dit kunnen lezen middels een aankondiging.
bestuurslid JMNA Erwin Brugmans

De avond zoals het ging:

Ik bestrijdt het bestaanrecht van Israël", roept de Marokkaanse gesprekspartner. "Ook als Israel dingen doet waar ik het niet mee eens ben, sta ik achter Israël " reageert zijn Joodse opponent.

Dinsdagavond vond dan het debat plaats over het Midden Oosten, tussen Islamitische jongeren en Joodse jongeren. Inderdaad, fel, heftig, soms geëmotioneerd maar waardig. Niet altijd liet men elkaar uitpraten, soms werden woorden in de mond gelegd van de ander. Een andere keer was er sprake van aannames, wars van de feiten. Maar een debat was het. Er werd gezamenlijk naar oplossingen gezocht. De gesprekleider Martijn de Greve wist het debat feilloos aan te sturen .

Harde noten werden gekraakt. Op bepaalde momenten werd begrip gevraagd voor geweld. Maar, en dat was wel het heel bijzondere van de avond, de deelnemers keerden elkaar niet de rug toe.

Marokkaanse en Joodse jongeren samen in Argan, heftig in discussie. Over zaken die echt over iets gaan, over zaken die hun persoonlijke leven raken. En dan na afloop samen napraten, ontspannen.

Als het aan deze jonge mensen ligt hoeven wij niet bang te zijn over de onderlinge verhoudingen. Wat dinsdagavond gebeurde in Argan is opniuew een voorbeeld voor heel Amsterdam.


................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................


SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com

[www.autorenaissance.nl]

Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.


Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!

Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl