mening
verklaring van het JMNA m.b.t. wetsvoorstel: onbedwelmd ritueel slachten
sluiten

Hierbij de verklaring opgesteld door het JMNA verstuurd aan diverse media en politieke partijen in Nederland. Bij deze informeert het JMNA zijn aangesloten organisaties en individuen alsook sympathisanten.
namens het bestuur Erwin Brugmans, secretaris.

Het Joods Marokkaans Netwerk in Amsterdam

VERKLARING

Halal en Koosjer, onbedweld slachten.

Met ongenoegen heeft het Joods Marokkaans Netwerk in Amsterdam (JMNA) kennis genomen van het indienen van het wetsvoorstel van de Partij voor de Dieren waarin onbedwelmd ritueel slachten zal worden verboden. Zowel het ingediende voorstel als de inhoudelijke behandeling in de Tweede Kamer op 18 februari j.l. geven een beeld weer van de Islamitische en de Joodse gemeenschap waarin zij zich op geen enkele manier herkennen.

Voortdurend wordt gesproken over een afweging van enerzijds godsdienstvrijheid en anderzijds het veroorzaken van dierenleed. Daarmee wordt ongenuanceerd te kennen gegeven dat deze gemeenschappen met het onbedwelmd slachten per definitie ´dierenleed veroorzaken´.

Met deze stelling name wordt niet alleen een waardeoordeel over het slachten weergegeven maar ook over die groeperingen in de samenleving die op basis van religieuze voorschriften onbedwelmd slachten.

Opnieuw worden godsdienstige burgers door verschillende politieke fracties in een hoek geplaatst van primitieve en barbaarse elementen binnen onze samenleving die kennelijk de tijd van de middeleeuwen nog niet voorbij zijn. Dit ervaren wij als een belediging van de ergste soort.

Ons Netwerk spant zich tot het uiterste in om, samen met de stedelijke overheid, binnen de Amsterdamse samenleving een verantwoorde bijdrage te leveren aan het scheppen van goede onderlinge verstandhoudingen tussen allerlei groeperingen in onze stad. Het is bizar te moeten vernemen dat volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer delen van onze gemeenschap daarentegen buiten diezelfde samenleving proberen te plaatsen.

Alle zogenaamde ´zorgvuldigheid´ ten spijt maken de verschillende fracties zich schuldig aan het ten toon spreiden van een generaliserende en oppervlakkige visie, met aannames en vooroordelen, over de religieuze gebruiken van zowel de Islamitische als de Joodse gemeenschap .

Met het publiceren van deze verklaring roepen wij de Kamerfracties op met ons in gesprek te gaan om zodoende zich te laten overtuigen dat het nu door hun voorgestelde beleid met betrekking tot het ritueel slachten in ons land moet worden bijgesteld.

Amsterdam, 21 februari 2011

Karima Belhaj Rabbijn Lody B. van de Kamp (BEd.)

Co‑voorzitter Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam Co‑voorzitter Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam

Informatie: 06 290 70 387

Uit oogpunt van zorgvuldigheid is aan de tekst van dit bericht de grootst
mogelijke aandacht besteed. Er kan echter geen garantie worden gegeven
dat de informatie zoals is afgebeeld op uw beeldscherm voor 100% correct is.
Het is onmogelijk om transmissiefouten volledig uit te sluiten.
U kunt daarom geen rechten ontlenen aan deze tekst

SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com


................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl

Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com

YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
[www.autorenaissance.nl]