mening
JMNA aan het netwerk: ritueel slachten
sluiten

Amsterdam 14 december 2012
18 kislew 5772

Gefeliciteerd dat de wet "het verbieden van onbedwelmd slachten bij de rituele slacht bij Joden en Moslims "
door de 1e kamer der Staten Generaal der Nederlanden afgewezen zal worden door een ruime meerderheid.
De Joodse en Marokkaanse gemeenschappen zijn zeer verheugd dat de democratie in dit land laat zien dat het respect heeft voor al zijn burgers en de vrijheid van religie waarborgt.
Het Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam, JMNA stuurt U dit bericht omdat zij zich mede heeft mogen inzetten, samen met de vele organisaties vanuit zowel de Joodse als de Marokkaanse gemeenschappen, ter bestrijding van dit verbod.
Het verbod zou de vrijheid van godsdienst ernstig beknot hebben.

Het JMNA is een samenwerkingsnetwerk vanuit de Joodse en Marokkaanse gemeenschappen in en rond Amsterdam.
Oudere, jongere, religieuze en seculiere deelnemers weten elkaar te vinden middels activiteiten en initiatieven vanuit de beide gemeenschappen en het bestuur.
De website van het JMNA laat duidelijk zien hoe vele onderwerpen sterk in de belangstelling staan. Door diverse overeenkomsten van religieuze en culturele aard, weet men op opbouwende wijze goed georganiseerde evenementen en bijeenkomsten te organiseren.

De handelswijze en voortraject van dit ,door de Partij voor de Dieren geïnitieerde wetsontwerp ,trok men veelal gezamenlijk op in de strijd
Mooi was te zien hoe vertegenwoordigers vanuit de Joodse en Marokkaanse gemeenschappen telkens gezamenlijk optrokken in discussies, voorlichtingsrondes en bezoeken aan de tweede en eerste Kamerfracties.
De media uit de beide gemeenschappen lieten zich eveneens niet onbetuigd. Het lukte niet een meerderheid in de Tweede Kamer te overtuigen maar dat lukte wel bij de Eerste kamer.
Het JMNA spreekt zijn grote waardering uit naar alle vertegenwoordigers uit de beide gemeenschappen, naar die leden van de Tweede Kamer die onze initiatieven voortdurend ondersteund hebben als naar de Eerste Kamer die samen een positief resultaat hebben weten te bereiken.
Sinds de behandeling van dit wetsontwerp door de Tweede Kamer voelde een groot deel van de Joodse en Marokkaanse gemeenschappen zich vreemden in eigen(Neder)land. Men voelde zich buitenspel gezet.
Nu is dit anders geworden: respect voor religie, cultuur en traditie waar Nederland zich eeuwen voor heeft ingezet , blijven gestand.
Men kan weer ademhalen en vrij in dit land leven.

Het bestuur van het JMNA.
Joods Marokkaans Netwerk Amsterdam


Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com


YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.

Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com

[www.autorenaissance.nl]
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com


................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl