boekbespreking
herdenkingsproject van Esther en Betje Cohen
sluiten

Geen nummer, maar een naam!
Op 20 april zal er bij de veerpont, in het Veerhuis, de boekpresentatie plaatsvinden. Daar zijn ook een aantal van de mensen aanwezig die zich de zussen kunnen herinneren.

Iinformatie over het herdenkingsproject van Esther en Betje Cohen.
Op 20 april 2011 verschijnt in het kader van de herdenking van Esther en Betje Cohen uit Renkum het boek "Een lint van wanhoop" dat het tragische lot van beide zussen beschrijft. Nadat zij eerst vanuit Renkum naar Arnhem en daarna vanuit hun laatste onderduikadres in Doorwerth waren opgejaagd zagen ze uiteindelijk geen uitweg meer.

Er zijn een aantal mensen die de zussen hebben gekend die nog in leven zijn. Zo leeft ook de man nog die als jongen de beide zussen in de Rijn bij Wageningen opmerkte terwijl hij met de pont overstak in 1943.

Namens de Werkgroep Herdenking Esther en Betje Cohen
Ron Pijl
Koningin Wilhelminaweg 43
3958 CK Amerongen
tel 06-25057071 / 0343-451768
Voor meer informatie over het herdenkingsproject:
Stuur dan een mail naar:info@eenlintvanwanhoop.nl

de werkgroep Herdenking Esther en Betje Cohen bestaat uit 4 christenen afkomstig uit 3 verschillende kerken die vanuit hun geloof deze actie ondernemen.
____________________________________________________
Op 20 april 1943 hebben Esther en Betje zich in de Rijn verdronken en zijn voorbij Wageningen bij het veer van Opheusden aangespoeld. Ze waren door middel van een lint met elkaar verbonden.....

De twee zussen liggen 68 jaar naast elkaar op de joodse begraafplaats in Wageningen begraven. Hun graven worden nu nog slechts gemarkeerd door een nummer op een verroest paaltje dat los op het graf lag.

Op 4 mei willen we hen uit hun anonimiteit halen en grafstenen plaatsen voorzien van hun naam. Opperrabbijn Binyomin Jacobs zal daarbij aanwezig zijn en de stenen onthullen. Hij heeft een indrukwekkend voorwoord voor het boek geschreven.

In de gemeente Renkum zijn tijdens WO II niet alleen Esther en Betje om het leven gekomen, ook enkele tientallen andere Joodse ingezetenen en onderduikers zijn afgevoerd naar Oost Europa en op gruwelijke wijze vermoord in diverse concentratiekampen. Ook hun namen in het algemeen, en de ingeschrevenen van de gemeente Renkum in het bijzonder, zullen op 4 mei 2011 op een bronzen plaquette op de klokkentoren in Oosterbeek herdacht worden.

Slechts enkele Joodse onderduikers uit deze gemeente , waaronder het nichtje, de zus met haar zoon, van Esther en Betje hebben de oorlog, door onderduik, overleefd.Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl

SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com

................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................

Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com
[www.autorenaissance.nl]
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.