HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
great project
Unieke Hebreeuwse Chocoladeletter op de markt gebracht door het hospice
sluiten

Amsterdam 5 november 2010, de unieke Hebreeuwse chocoladeletter maakt na jarenlange afwezigheid haar rentree in Amsterdam. De chocoladeletter Chai (hebr. voor leef!) is verkrijgbaar bij het Joods Hospice Immanuel te Amsterdam.

Sasja Martel, initiatiefneemster en directeur van het hospice, kwam met het idee voor een Hebreeuwse chocoladeletter en vond in Roland Vos Catering & Events een partner om deze letter te verzorgen.

De chocoladeletter is kosjer, fairtrade, biologisch, handgemaakt en een origineel cadeau voor Chanoeka of Sinterklaas. De prijs van de twee letters samen in een luxe cadeauverpakking is 10 euro. De opbrengst van de letter komt ten goede aan het Joods Hospice Immanuel.

Het woord Chai (leef!) wordt in het Hebreeuws geschreven als Chet en Yud en heeft in het Jodendom een grote symbolische waarde.

De chocoladeletter is een typisch Nederlandse lekkernij die rond Sinterklaas wordt verkocht. De geschiedenis van de chocoladeletter begint bij het maken van letters uit brooddeeg en andere eetbare materialen, en worden sinds het einde van de 19e eeuw op grote schaal gemaakt. De Hebreeuwse chocoladeletter dook op in de jaren '60 en was nog verkrijgbaar in de jaren '90. Nu maakt de Hebreeuwse chocoladeletter na jarenlange afwezigheid haar rentree.

De letter kan besteld worden voor 20 november a.s. via 020 - 4420676 of via info@joodshospiceimmanuel.nl of door overmaking van het geld op rekeningnummer 45.54.44.277 tnv Stichting Vrienden Joods Hospice Immanuel te Amsterdam o.v.v. het aantal letters en naam en adres van de besteller.
U kunt de bestelde letter(s) afhalen vanaf 29 november tot 3 december tussen 14 en 16 uur bij het hospice.

Visie
Allen die werkzaam zijn in het Joods Hospice Immanuel laten zich voortdurend inspireren door de Joodse visie dat het leven altijd voorgaat en dat de dood bij het leven hoort. De waardigheid en autonomie van de bewoners staat centraal en het leven wordt in het hospice zoveel mogelijk gevierd.

Het hospice is een Joods huis waar men in een veilige en vertrouwde omgeving het leven waardig kan afsluiten. Het biedt hoogwaardige zorg aan mensen waarvan de levensverwachting minder dan drie maanden is.

Het hospice is er ten behoeve van de gehele Joodse gemeenschap. Daarnaast staat het open voor een ieder die een beroep doet op onze zorg en die de Joodse identiteit van het huis respecteert.

Joodse identiteit
Het hospice is ontworpen en gebouwd volgens de specificaties van het Instituut voor Wetenschap en Halacha in Jeruzalem, dat onder leiding staat van Rabbi Levy Halperin. Alle installaties en apparaten werken volgens de regels van Tora en Halacha (de joodse traditie). Ook de instructies ten aanzien van gebruik van de apparaten en de zorg voor de bewoners zijn geheel in overeenstemming met de halacha.

Om te garanderen dat het hospice conform de regels van de halacha (joodse traditie) blijft functioneren, onderhoudt het bestuur regelmatig contact met voornoemd Instituut en legt daaraan relevante vragen voor.

Binnen de joodse traditie is geen plaats voor euthanasie (handelen dat het leven van een ander op diens uitdrukkelijk verzoek beëindigt). In het hospice is hiervoor dan ook geen plaats.


.


.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
.
.
.
.
[www.autorenaissance.nl].
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.