muziek
Koffer Joodse Muziek
sluiten

MomC | Music of many Cultures
organisatie voor muziek cultuur educatie

Koffer Joodse Muziek
Een kennismaking met joodse muziek en haar cultuurhistorische achtergronden

In 1957 heeft musicoloog Curt Sachs op het Eerste Wereldcongres "Over Joodse Muziek" in Parijs het volgende gezegd: "Joodse muziek is muziek voor joden door joden als joden".

In 1980 schreef rabbijn Abraham Schwadron in zijn artikel "On Jewish MuŽsic" (gepubliceerd in Music of many Cultures): "In de galut (diaspora) is de joodse muziek een traditie van compromis ontstaan door confrontatie met als basis en uitgangspunt de eigen muzikale identiteit. En juist deze muzikale compromis is de joodse muziekŽtraditie".

Bovenstaande definities zijn het startpunt van de participerende lezing "Koffer Joodse Muziek". De aanwezigen bepalen voor een groot deel inhoud en richting van de lezing. Aan de hand van muziekvoorbeelden van de diverse joodse muziekgenres - chazzanoet (joods liturgische muziek), joods klassieke muziek en joodse folklore / volksmuziek - wordt u enig inzicht geboden in de complexiteit, rijke klankkleur en historische achtergronden van de joodse muziek.

Spreker
Anton Molenaar is musicoloog en studeerde joodse muziek, geschiedenis en cultuur en die van andere niet-westerse muziekculturen aan de Universiteit van Amsterdam.

Doctoraalproject: "Muziekleven van de Portugese Joden in Amsterdam", later gepubliceerd als "The Music of the Amsterdam Sephardim; a musicological survey" in Shofar (Purdue University, University of Nebraska Press, Lincoln, USA).

Sinds begin is Anton Molenaar initiatiefnemer en projectleider van MomC | Music of many Cultures, organisatie voor multiculturele muziekeducatie. MomC is voortgekomen uit en een verbreding van Jewish Music School Amsterdam.

Voor meer informatie
drs Anton Molenaar projectleider / musicoloog
MomC | Music of Many Cultures
organisatie voor muziek cultuur educatie
T +31 (0)20 624 11 32 M +31 (0)6 166 463 75
E mail@MomC.nl W www.MomC.infoKaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
[www.autorenaissance.nl]

Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com

Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl


SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com


................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................

Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!