HalloJoods
niet zoeken0 [] 1 EEE 2 !I 34 567gevonden
muziek
Jiddische muziek
sluiten

Beste liefhebbers van Jiddische muziek en vrienden van het Jiddisch Festival Leeuwarden!

Nog maar 1 week en dan wordt de 2e editie van het Jiddisch Festival Leeuwarden geopend!

Nieuws
Vanaf zondag 18 april barst de 2e editie van het Jiddisch Festival in Leeuwarden weer los.
Er is de laatste weken hard gewerkt om de laatste puntjes op de 'i' te zetten en het ziet ernaar uit, dat het een mooi en boeiend festival gaat worden, waarin een heleboel te zien, horen en beleven valt.
Ook de inschrijvingen op de verschillende workshops loopt goed. Er zijn nog maar een aantal plaatsen vrij, dus geef je snel op om mee te doen aan de workshops.
De workshops zijn meerdaags. Mocht je niet alle dagen de workshop kunnen volgen, dan kun je daarover contact opnemen met Lucette van den Berg info@lucettevandenberg.nl.

Website
Al veel mensen hebben de weg naar onze website gevonden.
Hierop staat gedetailleerde informatie vinden over het symposium, de concerten, de tentoonstellingen, de lezingen, de workshops, de jamsessies in de stad en nog veel meer.
Ook is het hele programma van het festival, in een te downloaden pdf.

Concerten
Ook dit jaar zullen er weer bijzondere concerten en jamsessies plaatsvinden.
Woensdag 21 april treedt de Shtetl Band Amsterdam op en laat een opzwepende en onvervalste 'shtetlsound' horen. Aanvang 20.30 uur, toegang €10,-
Donderdag 22 april treden Efim Chorny en Suzanna Ghergus, beiden uit Moldavië voor het eerst op in Nederland! Efim heeft een heel bijzonder stemgeluid en is componist van veel nieuw Jiddisch repertoire.
Zij gelden als absolute top in de jiddische muziekwereld en zijn een absolute must om te hebben gehoord en gezien. Aanvang 20.30 uur, toegang €10,-
zaterdag 24 april ' Friese koren zingen Jiddisch'. Een aantal Friese koren zingen Jiddisch repertoire in het Stadskantoor in Leeuwarden. Aanvang 11.00 uur, toegang is gratis
de docenten van de workshops geven gezamenlijk eenmalig en uniek concert. Alle docenten zijn stuk voor stuk internationaal gelauwerde klezmermusici. Aanvang 20.30 uur, toegang €10,-
zondag 25 april de deelnemers van de instrumentale en vocale workshops horen wat zij hebben geleerd. Aanvang 15.30 uur, toegang €7,-
De tickets zijn online op de website te bestellen. Bent u van plan te komen? bestel dan snel, want de ruimte in de zaal is beperkt. Voor meer informatie ga naar www.jiddischfestivalleeuwarden.nl/concerten

Symposium
Tijdens het symposium komen specialisten uit de jiddische en friese cultuur uit binnen- en buitenland aan o.a. Dovid Katz, Justus van de Kamp, Wout van Bekkum en Hilde Pach aan het woord over de psychologie van de taal en het belang van het bewaren en ontwikkelen van taal. Het symposium, duurt één dag en is als het ware de 'aftrap' van het festival.
Het symposium vindt plaats op maandag 19 april. Toegang €25,- inclusief lunch. Voor meer informatie en opgave ga naar www.jiddischfestilleeuwarden/symposium

Lezingen
Tijdens de hele festivalweek zullen er lezingen worden gehouden, o.a. een lezing over 'klezmermuziek' door Gregor Schaefer, een lezing over de stiefkinderen van de germaanse taal het jiddisch en het fries door Rena Fuks en een lezing over joods Leeuwarden. Nieuw tijdens dit festival zijn de pauze lezingen. De lezingen zijn gratis toegankelijk.

Films
Het Filmhuis heeft weer mooie, informatieve en ontroerende films uitgezocht. Iedere dag is weer een andere film te zien. Voor meer informatie zie de website onder 'films'.

Historische Stadswandelingen
Ter gelegenheid van het Jiddisch Festival in Leeuwarden organiseert het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) op donderdag 22 en zaterdag 24 april een wandeling langs fragmenten van Joods leven in de Leeuwarder binnenstad. De route voert langs de oudste Joodse begraafplaatsen, de vroegere Joodse buurt en gebouwen met een Joods verleden. De startplaats is het voorterrein van het HCL (Groeneweg 1, naast Tresoar) en het eindpunt is het Fries Verzetsmuseum, alwaar u een lezing kunt bijwonen en een tentoonstelling kunt bekijken.
Deelname is gratis. Opgave via de website of info@historischcentrumleeuwarden.nl

Workshops jiddische zang en instrumentale klezmerworkshops
Evenals voorgaande editie van het Jiddisch Festival Leeuwarden, vinden dit jaar ook weer meerdaagse workshops plaats. Deze workshops zijn bedoeld voor een ieder die geïnteresseerd is in de jiddische cultuur.
Deelnemers van verschillende niveaus krijgen onder de leiding van internationaal bekende docenten, in kleine groepjes les.Tijdens de workshops wordt er ingegaan op het repertoire, maar ook de cultuur en achtergrond. De workshops zijn meerdaags. Mocht je niet alle dagen de workshop kunnen volgen, dan kun je daarover contact opnemen met Lucette van den Berg info@lucettevandenberg.nl.

Workshop jiddische taal
De jiddische taalworkshop 'Jiddisch voor analfabeten' is geschikt voor beginners. Deze taalworkshop wordt gegeven door Ruben Verhasselt.

Jiddische dansworkshop
De jiddische dansworkshop is een introductie in de wereld van de jiddische dans.Tijdens de 2,5 uur durende workshop komen een aantal jiddische dansen voorbij, met daarbij de specifieke stijlkenmerken.
Annette van der Steen - Langerhorst geeft deze dansworkshop in de nieuwe danszaal van Keunstwurk en is geschikt voor beginnende en ervaren dansers.

Voor meer informatie en opgeven: www.jiddischfestivalleeuwarden.nl
Hierop kun je ook meer informatie vinden over het symposium, de concerten, de lezingen, de tentoonstellingen en de stadswandeling.

Hopelijk tot ziens bij één van onze activiteiten,
un a varemen grus,
Lucette van den Berg, artistiek directeur Jiddisch Festival Leeuwarden
www.jiddischfestivalleeuwarden.nl

Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
[www.autorenaissance.nl].
.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.