|

Ingredienten:
1 klein gesneden ui
3 geraspte wortels
Een halve kleine kool
250 gram pompoen in stukjes gesenden
2 rode paprika's in stukjes gesneden
2 aardappelen in stukjes gesneden
2 courgettes in stukjes gesneden
150 g verse champignons
Een klein blikje tomatenpuree
Een dessertlepel komijn (gemalen)
Een dessertlepel kurkuma
Zwarte peper
Grof zout
100 gram korte pasta
Een glas groene linzen die een nacht geweekt zijn in koud water
Half bosje peterselie of selerie
3 eetlepels olijfolie
Bereiding
Verwarm een grote pan
Voeg een dessertlepel grof zout toe
Voeg de ui toe en verwarm onder roeren tot lichtbruine kleur
(als de ui doorzichtig is kan je al verder gaan - smaakkwestie)
Voeg de wortel toe roer en laat het een 3 minuten verwarmen
Voeg nu de andere groenten toe in deze volgorde
De paprika na 3 minuten
De pompoen na 3 minuten
De courgette na 3 minuten
De aardappel na 3 minuten
De champignons na 3 minuten
De kool nog 3 minuten verwarmen
Bij het toevoegen van de groente kun je iedere keer ook wat water toevoegen zodat de groenten niet verbranden
Voeg de andere kruiden toe
Voeg de tomatenpuree toe
Voeg de linzen toe (elke andere gekookte peulvrucht is te gebruiken)
Anderhalf liter water toevoegen
Aan de kook brengen en het schuim wat ontstaan is eraf scheppen
Op een lager vuur nog een kwartier laten koken
De pasta en de peterselie toevoegen
Nog een kwartier laten koken
Het gas uitdoen en nog een 10 minuten laten staan voordat je de soep warm serveert
Bij het serveren wat olijfolie erover druppelen
Chatima tova
Recept van Zahavi Ziv