HalloJoods
gewoon goed 2011
Restauratie Esnoga bijna voltooid
sluiten

De afgelopen twee jaar heeft de Portugese Synagoge (Esnoga) een grootscheepse restauratie ondergaan met als doel dit bijzondere cultureel en religieus erfgoed toegankelijker te maken voor een groot publiek. De nieuwe depots (de schatkamers) in de kelder met de unieke collecties ceremoniële objecten van zilver, goud, brokaat en zijde en de zeldzame handschriften van de oudste Joodse bibliotheek Ets Haim - Livraria Montezinos worden binnenkort opengesteld voor het publiek.
Koningin Beatrix is dinsdag 20 december 2011 aanwezig bij de feestelijke afsluiting van de restauratiewerkzaamheden van de Portugese Synagoge en de eerste presentatie van de schatkamers. Daarmee markeert zij een belangrijk moment in de geschiedenis van dit monumentale complex.

Wilt u zelf binnenkort een kijkje nemen? Klik op http://www.portugesesynagoge.nl/bezoek/openingstijden voor de openingstijden.


.
................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... ..................................................................
.
Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nladvies@jessiedewind.nl.
Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.
Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com.
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.comsaskia@weishut.com
.
Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com.
.
.
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!
.
[www.autorenaissance.nl].
.