vrede
nog mensen gezocht
sluiten

Voor dinsdag 1 maart worden er nog twintig tot dertig Joodse Amsterdammers gezocht voor een Ontmoeting met een gelijk aantal Marokkanen, jongeren, ouderen, dames en heren.
Het gaat om een ontmoetingsbijeenkomst op uitnodiging op initiatief van Stadsdeel West.
Martien Kuitenbrouwer is er ook bij.
Liefst mensen die zelf nog geen deel uitmaken van de scene. (in de scene mag ook hoor)

Er is een progragmma van storytelling, rondetafelfgesprekken, samenwerken etc. Het volledige programma volgt binnenkort. Er is catering van Arabia en Laromme... Het wordt een fantastische avond..

Het geheel speelt zich af in connect tegenover de Badr Moskee in Amsterdam West.
Kontakt Lody v.d.Kamp email: lbvdk@hotmail.com
Een hartelijke groet,
Lody van de Kamp , co voorzitter van het JMNA
_____________________________________________________________

Uitnodiging Bijeenkomst Tolerantie Joodse en Marokkaanse Amsterdammers

Amsterdam, februari 2010
De afgelopen jaren hebben zich diverse incidenten voorgedaan in Amsterdam en Amsterdam West als het gaat om de intolerantie ten opzichte van bepaalde groepen in de stad. Het is belangrijk om de realiteit onder ogen te zien en samen te werken om de kloof en intolerantie ten opzichte van bewoners in Amsterdam West te verkleinen.

Daarom hebben Stichting Connect Initiatieven, Rabbijn Lody van de Kamp vanuit de Joodse gemeenschap en Mexit de handen ineengeslagen om een avond te organiseren waarbij de mogelijkheden worden besproken om samen de tolerantie te verhogen. Tijdens deze bijeenkomst staat de ontmoeting, discussie en uitwisseling tussen Marokkaanse Amsterdammers uit West en Joodse Amsterdammers centraal. De bijeenkomst heeft als doel om elkaar te leren kennen maar ook om eerlijk een discussie met elkaar aan te gaan waarmee we vervolgens verder kunnen gaan.

Aan de hand van storytelling zullen van beide kanten ervaringen worden gedeeld. In een aantal ronde tafelgesprekken wordt vervolgens gepraat over mogelijke vervolgstappen die de tolerantie kunnen verhogen. Deze bijeenkomst zal niet een eenmalig karakter hebben maar een opstap zijn naar een duurzame verbinding tussen Marokkaanse en Joodse Amsterdammers in Amsterdam West. De avond zal afgesloten worden door stadsdeelvoorzitter Martien Kuitenbrouwer.

datum: dinsdag 1 maart van 18:00 ‑ 22:15
locatie: Stichting Connect Initiatieven
Sara Burgerhartstraat 25, Amsterdam

Op deze bijeenkomst zullen naast Marokkaanse en Joodse Amsterdammers ook stadsdeelvoorzitter West, Martien Kuitenbrouwer, Wethouder Andrée van Es en Herman Bolhaar, hoofdofficier van justitie in Amsterdam aanwezig zijn. We horen graag of u ook aanwezig kunt zijn op deze bijeenkomst.

Stichting Connect Initiatieven
Lody van de Kamp
Mexit, adviseurs voor Intercultureel Management

[www.autorenaissance.nl]

Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl Coaching op essentie met Joodse ondertoon www.jessiedewind.nl advies@jessiedewind.nl
YAD ELIE, een non-profit organisatie, geeft hongerige Joodse en Arabische schoolkinderen kans op een betere toekomst middels verantwoorde maaltijden. YAD ELIE heeft u nodig om hen te helpen!

Heb je een facebookprofiel en weet je eigenlijk verder niets van facebook af ? Ben je een zelfstandige en wil je een fanpagina aanmaken ? Wil je dat ik voor jou je fanpagina bijhoud ? Heb je vragen over andere sociale media ? Mijn naam is Ronieth Ilsar en ik help je met plezier tegen redelijke prijzen. Ik heb verschillende cursussen sociale media gedaan en heb veel ervaring. Stuur een mailtje naar ilro1965@gmail.com

Wat een verrassing: JOODS BED AND BREAKFAST in AMSTERDAM en wel in west vlak bij Sjoel West. Plaats voor 3 personen ( 1 kind) in ruime kamer op de 3e etage ( trappen )met eigen w.c., badkamer, koelkast, radio, koffie/thee fasciliteit en heerlijke rust. 25 euro p.p. per nacht. Ontbijt op aanvraag en is kosjer z.n. Bereik: tram 1 en 17 halte Surinameplein. Bus 15 halte Corantijnstraat. Ringweg uitgang 106. mail erwin5770@gmail.com

Kaits is een stichting voor Israelische cultuur in Nederland en biedt verschillende activititen: taalcursusssen, artstieke en cretieve workshops, films, museum tours, lezingen en cursussen, theater, viering van de Joodse feesten en veel meer.

................................................................. ......OPROEP...KUNSTENAARS...... ................................................................. ....................doe mee aan...................... ..............www.sendasmile.com............ ................................................................. .........KUNST&HALLOJOODS........ ..........voor GOEDE DOELEN.......... ................................................................. .........zie PRIKBORD>oproep........... .................................................................
SASKIA WEISHUT-SNAPPER PEINTISSERIES
textiele kunst en mixed media, voorts keppeltjes, tefille omslagen, parochot,choepot etc. www.saskia.weishut.com saskia@weishut.com